Satellieten bieden internet voor afgelegen gebieden

Satellietfabrikant O3b lanceert op 24 juni een eerste viertal satellieten waarmee een internetverbinding wordt verzorgd. Dat meldt Engagdet. Deze worden voornamelijk ingezet voor landen en gebieden met lage internetpenetratie omdat deze grotendeels afgelegen zijn. 

De satellieten stellen kleine internetserviceproviders in onder andere het Midden-Oosten, Latijns Amerika, Afrika, Australië en Azië in staat om een verbinding te leggen. Uiteindelijk komen er 16 stuks in een baan om de aarde.

In theorie zijn via de apparaten snelheden mogelijk tot 1,2 Gbps. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Google Fiber dat met 1 Gbps één van de snelste commerciële internetverbindingen ter wereld is. O3b is voor de lancering een partnerschap met de zoekgigant aangegaan.

De uiteindelijke gebruikers in de gebieden zullen echter een lagere snelheid ervaren aangezien de ISP’s op hun beurt de internetverbinding weer delen via WiMax en 3G.

De satellieten worden door middel een Soyuz-raket in een baan om de aarde gebracht en de lancering vindt in Frans-Guyana plaats op 24 juni en is via een livestream te bekijken.

O3b zet uiteindelijk 16 satellieten in.

Bron: Nu.nl

Lees ook: Google wil ontwikkelingslanden aan draadloos internet helpen.

We leven in de eindtijd (zie uitleg hier en hier) en wij verwachten spoedig Jezus’ terugkomst. In de bijbel staat onderstaande tekst. Zeer wel mogelijk staat de nu geplande aktie van Google en de verdere uitwerking daarvan niet los van het feit dat iedereen Jezus zal kunnen zien als hij terugkomt op de olijfberg te Jeruzalem zoals de bijbel zegt. Elke smartphone kan tegenwoordig videobeeld weergeven.

De bijbel – Openbaring 1:7a : ‘Zie, Hij komt met de wolken en elk oog zal Hem zien, …’