Griekenland: geen exitplannen in voorbereiding

Griekenland ontkent berichten van persbureau Reuters dat de landen van de eurozone is gevraagd om noodplannen te maken voor het geval Griekenland de muntunie zou verlaten.

Het persbureau zegt uit goede bron te hebben vernomen dat hoge ambtenaren binnen de zogenaamde Euro Werkgroep hebben afgesproken dat ieder land zijn eigen voorzieningen moet treffen.

‘Het ministerie van financiën ontkent categorisch de berichten dat in een teleconferentie van de Euro Werkgroep op 21 mei, is overeengekomen dat elk land in de eurozone noodplannen moet maken voor de mogelijke gevolgen van een vertrek van de Helleense Republiek uit de eenheidsmunt-zone’, aldus de officiële verklaring, die wordt geciteerd door persbureau Bloomberg.

Zulke berichten zijn niet alleen vals, maar hinderen de inspanningen van Griekenland om op dit kritieke moment zijn uitdagingen te beantwoorden, aldus de verklaring.

Bron: Het Financieele Dagblad

Griekenland maakt met o.a. Italië, Spanje en Portugal deel uit van de 10 lidstaten van de WEU. In dat verband is het goed om dit bericht van 11 mei 2010 (klik) met een inleiding van een uitspraak van Nout Wellink nog eens te lezen (Archief).

Lees ook  ‘Financial Endgame begonnen–vervulling profetie?’